Kontakt

 

Du er velkommen til at kontakte Dansk Råd for Genoplivning, hvis du ønsker at vide mere eller har spørgsmål om HjerneHjerteHjælp.

HjerneHjerteHjælp har fokus på at kapacitetsopbygge lokalt. Gennem kurser, undervisningsforløb og materialepakker er det ambitionen at supplere lærernes store didaktiske viden og kendskab til eleverne, så skolerne selv kan løfte den obligatoriske undervisning i livreddende førstehjælp og stroke. 

Hvis man som skole alligevel ønsker at få en gratis underviser ud, så er det muligt at kontakte foreningen Førstehjælp for Folkeskoler. Foreningen arbejder ud fra de fire største byer i Danmark og er baseret på frivillige, sundhedsfaglige studerende. Læs mere om Førstehjælp for folkeskoler her.

Brug vores kontaktformular

Ofte stillede spørgsmål

Undervisningsmaterialerne er som udgangspunktet lavet til 6.-8. klasse. Det er blandt andet fordi, forskning viser, at elever fra 12-årsalderen er i stand til at udføre hjertelungeredning og fordi 9. klasserne ofte er optaget op til eksamen. Hvis man gentager undervisningsforløbene på 6., 7. og 8. klassetrin og bruger de forskellige muligheder for skalering af materialerne og bonusaktiviteter, så vil der være et stort læringspotentiale på disse årgange. Hvis man som lærer vurderer, at man har elever på andre årgange, der kunne have udbytte af at blive undervist med materialet eller dele af materialet, så er man selvfølgelig også velkommen til dette.

I kan sagtens bruge jeres genoplivningsdukker fra tidligere. På HjerneHjerteHjælp.dk kan I downloade gratis undervisningsforløb, som I kan bruge uafhængig af, hvilke dukker I har. I kan også tilmelde jer et kursus, hvor I kan få inspiration til undervisningen i livreddende førstehjælp og stroke gennem både faglige færdigheder og didaktiske drøftelser.

Der er forskel på kurser i livreddende førstehjælp, men hvis I lige har deltaget i et kursus og føler jer godt klædt på, så er det et godt udgangspunkt for at undervise i livreddende førstehjælp. På de kurser Dansk Råd for Genoplivning afholder, har vi – udover introduktion til livreddende førstehjælp og stroke – også fokus på, hvordan man didaktisk kan arbejde med og undervise eleverne i livreddende førstehjælp og stroke. På kurser er der desuden præsentation af undervisningsmaterialerne.

HjerneHjerteHjælp har fokus på en inkluderende tilgang. Det vigtigste er, at alle kan gøre noget og eleverne lærer at træde til. Materialets relevans for forskellige elevgrupper vil derfor være en lærerfaglig vurdering på baggrund af elevernes eventuelle

Du kan tilmelde dig et kursus her på siden

Du kan bestille genoplivningsdukker, hjertestartertrænere mv. her på siden