Stroke

Lektionen indeholder forløbsplan til læreren og elevark, som du kan downloade nederst på siden.

Du skal være logget ind for at få adgang til materialerne:

Aktiviteter

Prøv en funktionsnedsættelse
Stroke giver skader i hjernen

Emne

Sådan opstår et stroke
Blodprop i hjernen
Blødning i hjernen
Udfordringer efter et stroke
Centre i hjernen

Målgruppe

6.-8. klasse

Lektion I - Sådan opstår et stroke og Udfordringer efter et stroke

Eleverne får viden om, hvad et stroke er gennem to korte animationsfilm fra Herlev Hospital, der viser, hvad en blodprop i hjernen er, og hvad en hjerneblødning er.

Herefter kan eleverne afprøve, hvilke udfordringer man kan opleve, efter man har haft et stroke. Det kan være med til at give eleverne indblik i, hvordan det er at leve med følgerne efter et stroke.

Bonusaktiviteter: Hvis der er tid, så kan I bruge bonusaktiviteten “Stroke giver skader i hjernen” i forløbsplanen. I skal bruge elevarket “Stroke giver skader i hjernen”. I kan enten bruge CL-strukturen ”Mix og Match”, hvor eleverne med hver sit kort går rundt og skal finde et match (halvdelen af eleverne har et billede – den anden halvdel har en beskrivelse, der passer til billedet). Eller I kan lave levende vendespil, hvor to elever skal forsøge at samle stik (to kort, der passer sammen med billede og beskrivelse). Resten af eleverne er levende brikker og skal – når spurgt – fortælle eller beskrive, hvad der er på deres kort. Hvis to brikker matcher, så er der et stik.

Du skal være logget ind for at se materialer

Bonusmaterialer:

Du skal være logget ind for at se materialer…